Labdarúgás

Módosítás: 2015. február 27.

Helyszín: Bregyó sportközpont

Versenyszámok:

  • Férfi (vagy vegyes) csapat
  • Intézményenként egy csapat nevezhető!

 

Játékszabályok:

Játékosok száma
A játékban csapatonként legfeljebb 6 játékos vehet részt, közülük az egyik kapus.
A cserejátékosok maximális száma mérkőzésenként + 4 fő.
Repülőcserék ugyanakkor korlátlan mennyiségben hajthatók végre egy-egy mérkőzésen. (Akkor nevezünk egy cserét ,,repülőnek", ha olyan időpontban történik, amikor a labda játékban van.)
A mérkőzés kezdetén a csapatok minimális létszáma 5 játékos. Ha bármelyik csapat létszáma
sérülések, kiállítások következtében véglegesen 4 főre csökken, akkor a mérkőzést be kell szüntetni.

Játékosok felszerelése
Biztonság: A játékos nem viselhet olyan felszerelést, amely veszélyezteti saját maga, vagy az ellenfél testi épségét (ez vonatkozik minden kiegészítőre, ékszerre is).
Alapfelszerelés: mez vagy ing, nadrág, sportcipő (terem-, műfüves cipő, vagy salakos cipő használata megengedett).
STOPLIS CIPŐ HASZNÁLATA TILOS!
Szemüveg viselése megengedett, de a játékos saját felelősségére történik. GipszkötésseI a játékvezető engedélyével lehet játszani.

A játék időtartama
Félidők: A mérkőzés két 10 perces játékidejű félidőből áll.
A félidők közötti szünetek: A félidőben a játékosoknak joguk van a szünethez. A félidők közötti szünet nem lehet több 3 percnél. Csak a játékvezető engedélyével lehet megváltoztatni.

 

A várható menetrend

A pénteki sorsolás során technikai értekezleten kerül sor a sorsolásra kiemelésre kerül az előző évi győztes és a további két dobogós (amennyiben indul), valamint a hazai csapat. 16 csapat nevezése esetén 4 csoportban 4 csapat játszik a tovább jutásért. Csoportonként 2 csapat, összesen 8 csapat jut tovább, ahol kieséses rendszerben zajlanak a további mérkőzések. Amennyiben 16-nál több csapat nevez, a szervezők fenntartják a jogot arra, hogy a csoportok módosításával, bővítésével biztosítható legyen a gördülékeny lebonyolítás. A kispályás foci befejezése várhatóan legkésőbb 15 óra, hogy a sárkányhajózásban is tudjanak szerepelni vagy szurkolni a labdarúgók.
A kieséses rendszerben a rendes játékidőben döntetlenre végződött mérkőzéseket 7 méteres rúgásokkal kell eldönteni.

A büntető rúgások kezdésének sorsolása után 3-3 különböző játékos felváltva rúg büntetőt. További rúgások igénye esetén 1-1 rúgás következik, mely akkor fejeződik be, ha egy gólt követően az ellenfél hibázik. Az első hat büntetőt minden csapatban külön-külön játékos végzi el, tehát csapatonként legalább hat különböző személy A következő fordulókban a büntető rúgást szintén különböző személyek végzik el, amelyek között lehet olyan személy, aki az előző körben rúgott büntetőt, de egy hat lövéses fordulóban egy személy kétszer nem következhet.
A büntető lövések során kapuscserére 6 lövést követően van lehetőség (kivéve sérülés esetén).